21 Şubat 2016 Pazar

Gerçekten mi?

Bir kadının cesedi çırılçıplak tehşir edilmekte. Bu kadın ister katil, ister terörist olsun, anadolu kültürü ile büyümüş bir insanın böyle birşey yapabileceğine inanamıyorum ama biliyorum, bu günümüzdeki islamın kadın anlayışından kaynaklanan adi ve rezil intikam anlayışı olduğunu. Bu ne bizim ne de ''onların'' kültürü. Araplaşma süreci buralara vardı.

Aslında burada tehşir ettikleri o kadının cesedi değil, kendilerinin ne denli bir bataklıkta oldukları. Bir ulus bu seviyeye düşmemeli.

İnsan onuruna saygısı olmayan hiç bir savaşı kazanamayacağını insanlık tarihi anlatıyor bize. İster haklı, ister haksız olsun, savaşın da bir ahlakı olduğunu unuttuk.

Bunu yapan ''güvenlik kuvvetlerinin'' kurtardığı, bu resimleri ''örtüsüz'' yayınlayan gazetelerin tiraj yükselttiği, salyaları akarak okuyanların ülkesinde mi çocuklarınızın, torunlarınızın büyümesini istiyorsunuz?

İnanıyormusunuz gerçekten, bu tehşir ettiğiniz cesedin annesi, babası, kardeşleri, sevdiği sizlerle aynı sınırlar içinde yaşamaktan gurur duyacak?

Kimi kurtacaksınız 28 can aldığınız bu saldırı ile? Hangi siyasi sorun bombalarla çözüldü? Kim size bu görevi verdi? Nereden alıyorsunuz bir halkın adına cinayet işleme yetkisini? Kirli ellerle özgürlüğe dokunulmaz, bunu şimdiye kadar kimse beceremedi. Kirli ellerin getirdiği özgürlükte kirli olur.

Kimin işine yaradı bu cinayet? sorusunu sormak bile istemiyorum. Cevabı korkunç olur.

Bu kirlilikten kurtuluş mu bekliyorsunuz? Gerçekten çocuklarınızın, torunlarınızın kirlilikle doğmuş bir ülkede yaşayabileceklerini mi zannediyorsunuz?

Gerçekten mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder