8 Ağustos 2011 Pazartesi

Arslan yürekli inek Yvonne

Yvonnen' nin son resmi (çok uzaktan çekilmiş) 
Almanyanın bavyera eyaletindeki Mühldorf yöresinde, bundan haftalar önce ahırdan kaçarak bir geyik gibi ormanlarda yaşayan Yvonne isimli inek ne çitçiler tarafından yakalanabiliniyor nede avcılar tarafından vurulabiliniyor.

Halbuki adamlar ne neler denememişler, bu ineği yakalıyabilmek için.

Mesela kız kardeşi ineği ormanda bir ağaca bağlayıp bırakıyorlar ve uzaktan izliyorlar. Gerçekten Yvonne gece yarısı kız kardeşi ineğin yanına gelir ama insanların yakında olduğunu sezince ormanda kaybolur gider. Aynı olay bir boğayı ormana koyduklarındada olur. 

Avcılarda her türlü olanağı denedikleri halde bir türlü vuramazlar. Vurmak istemelerinin sebebide şu; Yvonne hiç durmadan ormanın ortasından geçen caddeyi bir taraftan bir tarafa geçmekte. Bir araba ile çarpışmasından ve ağır kazaya sebebiyet vereceğinden korkuluyor.

Ama bu arada almanyada bu inekle bir dayanışma başladı. Bir sürü insan ''madem bu inek, bir geyik gibi ormanlarda yaşıyabiliyor, özgür olmaya hak kazanmıştır. Dokunmayın hayvana'' demekteler.

Çok doğru buluyorum.

Arslanım Yvonne. Bu insanların eline geçmektense, günün birinde kurda kuşa yem ol, özgür öl. Takma kafanı öyle boğalara falan. Bakarsın günün birinde bir boğada senin gibi özgürlüğü seçer.

Kaç Yvonne kaç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder