26 Aralık 2013 Perşembe

Hayretlere düşüren bir yıl oldun, 2013..

Biliyorum, geçtiğimiz her yıldaki gibi bu yılda insanlar açlık, savaş, sömürü nedenleri ile öldüler. Bir sürü saygın insanlarımızı kaybettik. Bir takım diktatörler yine insan haklarını çiğnemek üzere iş başındaydılar. 

Fırtınalar, seller, depremler yine can aldılar, perişan ettiler. Milyonlarca insanlar işsizdi. Düşünemeyeceğimiz kadar sayıda çocuk her türlü korunumdan, eğitimden uzak, açlıkla karşı karşıya yaşamaya çalıştılar.

Dünyanın bir sürü ülkelerinde kadınlar, ikinci hatta üçüncü veya dördüncü sınıf insan muamelesi gördü. Azınlıklar yine ezildi. Nefret ve kin kustular insanlığın yüz karaları. Bu bakımdan diğer yıllar gibiydin, 2013... 


Ama herşeye rağmen..

...muhteşemdin, müthiştin, şaşırtan, hayretlere düşüren, mucizeler dolu, tılsımlı bir yıl oldun. Aklımın köşesinden geçirmeye cesaret edemiyeceklerimi bile gerçekleştirdin.

Mesleki konuda, 2 senedir karar verdiğim ama bir türlü hayata geçirmekte tereddüt ettiğim meseleleri 3 ay içinde halledebildim.  

Aramızdan ayrılanlar da oldu, ama yakın dostlarımın, sevdiklerimin hepsi hayatta. Hatta ikisi kanseri yenebildiler. Yaşamın zaferi oldun 2013.

Yepyeni, onurlu bir Türkiyeyi, gösterdin bana. [Başka bir İstanbul] Bu günlerin önemini ancak gelecekte anlayabileceğimize eminim. İğrenç bir karanlığını önüne çıkıp, olgun bir kavga veren, gurur duyduğumuz kızlarımız, oğullarımız var şimdi. Güven verdin, endişelerimizin ne kadar çocuksu olduğunu, tarih çarkının geri döndürülmezliğini öğrettin, 2013.

Sevgileri taşıyabilecek yüreklerimiz olduğu sürece, yılların hiç bir anlamı olmadığını ispat ettin. 40 yıl sonra beni dostlarımla buluşturdun, bir Yeşilköy meyhanesinde. Sanki 40 gün önce ayrılmış gibiydik. Aynı dostluk, aynı sevgi. 40 yıl önce sırtımda, bir 40 yılda gönlümde taşıdığım, 6 numaralı, mavi-beyazlı formayı bana tekrar layık gördün, sevindirdin.
Elbet bir gün buluşacağız,
Bu böyle yarım kalmayacak.  
İkimizin de saçları ak,
Öyle durup bakışacağız.  
Belki bir deniz kenarında,
El ele maziyi konuşacağız.
Bu mısraların, sadece bir şarkı olmadığını aynı zamanda iki genç insanın 40 yıl önce birbirlerine verdikleri bir söz olduğunu anlattın bana. Daha muhteşemi, bu iki insanın sözlerini tutmalarını sağladın, 2013.

İyi bir yıldın 2013, tekrar teşekkürler.
Darısı 2014 de dostlar başına...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder