10 Ocak 2016 Pazar

Sebebini hepimiz bal gibi biliyoruz ama ....

Geçtiğimiz günlerde facebookta, dinayet işlerinin verdiği mide bulandırıcı fetvaya karşı bir sürü aklı başında ama genellikle baştan savma bir sürü yazılar, çiziler okudum.

Protesto niteliğindeki bu tavırlarda dikkatimi çeken, bir çok kişi gerçekten kızıyor ama nedense hiç kimse ''yahu böyle bir fetva olur mu?'' hayret etmiyor.


Neden?
Bence nedeni gayet basit, dinayet işleri ''kendi dünya görüşleri'' nedeni ile bu konuda başka bir fetva vermeleri imkansız. Bunu söylemekten korkuyoruz. Biliyoruz bu fetvanın nereye dayandığını.

Görüyorum, bazılarımız da işi küfüre dökerek, ''çocuklara şehvet duyan her kişi orospu çocuğudur'' diye yazmışlar.

Bu söz kesinlikle yanlıştır. Ne yalan söyliyeyim, bu haberi duyduğumda aklımdan geçen ilk bu terim oldu ama yanlışa yine de yanlış dememiz, lazım.
Sebeblerine gelince; Birincisi, hiç bir fahişe bu kadar adi değildir, sadece vucutlarını satmakla yetinirler. İkincisi, onların çocuklarına hakaret kadar saçma birşey olamaz, kimse doğarken ne annesini nede babasını seçebilir.

Tekrar konuya dönelim,
Dikkat ederseniz, dinayet işleri (islami görüş çerçevesinde) sınır olarak ''9 yaşından'' söz etmekte. Bu 9 yaş meselesi de nereden çıktı? Nereden geliyor bu sapıklık? diye soranımız var mı?
Yok...
Neden? Çünki sebebini hepimiz bal gibi biliyoruz..

Esas konuyu, yani inancın çarpık, sapık yönleri üzerine düşünmeye, açık açık dile getirmeye cesaretimiz olmadığından, ver yansın dinayet işlerine yüklen. Ne bekliyoruz bu makamdan? Dine uygun olmayan yalan dolan hikayeler mi anlatsınlar? Bizim dinimizde bu böyledir, diyorlar haklı olarak. Onun görevi bu. Esas rezalet sonradan ''aman elektronik bir ortamda birşeyler oldu'' diye kepazeliklerini örtmeye çalışmaları.

Belki bu noktada bazılarımız ''hayır, bu fetva ensesti yasallaştırıyor, bu dinde yoktur'' diyorsa, bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederim. Kendi kızına sulanma ama komşunu küçük kızına sulanabilirsin, deseler kabullencek miyiz? 9 yaşındaki kız çocuğunu gerdeğe sokmak doğrudur, dediklerinde ''işte bu oldu, dinimizde böylesi var'' diye mi sevineceğiz?

Bence, sorun ne dinayet, ne de böyle fetva veren bir kaç sapıktır, sorun meselenin aslına ve tarihsel gerçekliğine dayandığında ''çocuklara şehvet duyan her kişi orospu çocuğudur'' diyemiyen zihniyettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder